Information Highway/Connecta och Red Cube Group inleder strategiskt samarbete

2000-05-11

Red Cubes produkter och lösningar, som den integrerade kommunikationsportalen ”Indepensis”, kommer att bli en del av Information Highway/Connectas portfölj med Internet-lösningar. Företagens realtidslösningar för kommunikation kommer att utvecklas för Information Highway/Connecta och Red Cubes kunder i Europa.

– Vi är mycket glada över att ha Information Highway/Connecta som strategisk partner. Information Highway/Connectas kunskaper kring affärskritiska Internet-lösningar utgör tillsammans med våra kommunikationsprodukter en kraftfull kombination, säger Niklaus F. Zenger, VD på Red Cube.

– Detta är ett bra partnerskap. Vi vill växa i Europa och särskilt på den tysktalande marknaden, och Red Cubes plattform och kommunikationsprodukter ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av lösningar, säger Göran Wågström, koncernchef på Information Highway/Connecta.

Red Cube Group, med huvudkontor i Zug i Schweiz, är en ledande europeisk leverantör av IP-telefoni samt nästa generations webb-baserade kommunikationslösningar. Red Cube (www.redcube.com) integrerar datateknik, telekommunikation och Internet-teknologi med webb-baserade kommunikationsportaler med utgångspunkt i företagets avancerade IP-baserade nätverk och infrastruktur. Portalprodukten ”Indepensis” (www.indepensis.com), kombinerar värdeskapande tjänster för personifierad kommunikation, e-commerce och affärsinformation.