Information Highway/Connecta förvärvar Jevinger Interactive

2000-05-17

Jevinger producerar interaktiva lösningar som främjar samverkan mellan människor, företag och deras kunder, samt fördjupar relationer och förenklar säljprocessen. Verktygen är Internet, multimedia, 3D-visualisering och entertainment.

Företaget grundades 1991, har mycket god lönsamhet och 8 medarbetare. Verksamheten är inriktad på business-to-business och bland kunderna finns några av Sveriges större industriföretag, till exempel AGA, Arjo Hospital Equipment, Benzlers, Frigoscandia Equipment, Kraftaktörerna, Sealpool, Volvo Articulated Haulers, Volvo Construction Equipment Group och Volvo Excavators.

Sammanlagt har Information Highway/Connecta i och med detta förvärv närmare 250 medarbetare i Öresundsregionen och en stark kundtillväxt i såväl Sverige som Danmark. Jevinger ser stora fördelar med att nu ingå i Information Highway/Connecta.

– Flera kunder är gemensamma och vi ser direkt synergieffekter med att kunna arbeta med dessa under ett och samma paraply. Information Highway/Connectas breda kompetens gör att vi tillsammans kan växa och säkra maximal konkurrenskraft och framgång inom digital marknadskommunikation för våra kunder, säger VD Rikard Jevinger.

– Jevinger förstärker vår närvaro i Helsingborg och är ett naturligt led i vår fortsatta satsning på stark tillväxt i den mycket intressanta Öresundsregionen. Jevinger kompletterar vårt tidigare förvärv av Pyramid i Helsingborg och tillför förutom värdefulla kunder även ytterligare spetskompetens inom marknadskommunikationsområdet, säger Göran Wågström, koncernchef för Information Highway.