Klövern tecknar ett 12-årigt hyresavtal med Region Västmanland i Västerås

2021-06-24

Klövern har tecknat ett 12-årigt hyresavtal med Region Västmanland avseende cirka 2 000 kvm vårdcentral i fastigheten Loke 24 i centrala Västerås. Inflyttning och öppning beräknas till andra kvartalet 2023.

Regionen flyttar sin vårdcentral från Oxbacken till centrala Västerås. Det är Regionens största vårdcentral i Västmanland med sina 15 000 listade patienter.

Regionen blir därmed ytterligare en ankarhyresgäst i den centrala f.d. galleriafastigheten som Klövern blev ägare av genom köpet av Agora 2018. Fastigheten står inför stora förändringar och ska konverteras från handelsgalleria till en modern fastighet med en mix av kontor, bostäder och service.

”Vi är mycket glada och stolta över att kunna fortsätta omställningen av fastigheten Loke 24. Fastigheten ingår i ett större stadsutvecklingsprojekt där också nya resecentrum i Västerås, Projekt Mälarporten, ingår. Med detta projekt startar vi nu på allvar de stadsutvecklingsplaner vi jobbat med de senaste två åren. Vårdcentralen är en viktig pusselbit och tillför både verksamhet och flöden som är centrala för morgondagens stadskärnor. Nu arbetar vi med att utveckla ett kluster bestående av exempelvis sjukgymnaster, ortopeder, naprapater och tandläkare”, säger Tariq Boholm, Affärsenhetschef Klövern Västerås.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tariq Boholm, Affärsenhetschef Västerås, 010-482 74 22, tariq.boholm@klovern.se

Klövern är ett fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuderattraktiva lokaler i tillväxtregioner. Klövern är noterat på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på kelly.corem.se.

Klövern AB (publ), Stora gatan 16, 722 12 Västerås. 010-482 70 00, Email: vasteras@klovern.se.Attachments

Senast ändrad: 2021-06-24